Skip to main content
ntourali-decorat

ΝΤΟΥΡΑΛΗ

ΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Ntouralis Space Divider

Το σύγχρονο Τυροκομείο Ντούραλη αποτελεί το σημείο συνάντησης της αρχέγονης τυροκομικής παράδοσης της Θράκης με τη σύγχρονη οπτική και την τεχνογνωσία στην παραγωγή γευστικών, ποιοτικών και αυθεντικών τυροκομικών προϊόντων.

ntouralis-basic-blue-decorator
ntourali-tag
Η ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΤΥΡΟΚΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ
ntourali-desco-blue-line

Από τους Κίκονες των ομηρικών επών, με το μεθυστικό κρασί τους, και τους Θράκες που ως λαός, για τον Ηρόδοτο, ήταν από τους πολυπληθέστερους στον κόσμο, κι από τη Ρωμαϊκή πανδαισία των γεύσεων της Θράκης, και τη Βυζαντινή κουζίνα των απολαυστικών συνδυασμών του τυριού, μέχρι τις δικές μας μέρες, στο σήμερα, η γη της Θράκης ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την προσφορά της μέσα από την κτηνοτροφία της και την τυροκομική της παραγωγή. Έτσι και η τέχνη του τυριού περνούσε από τη μία γενιά στην επόμενη, παντρεύοντας τη γνώση και το μεράκι του «χθες» με τη νέα ματιά και το πάθος των νεότερων.
Η παραδοσιακή τσαντίλα της στάνης, δίνει τη θέση της στη σύγχρονη τυροκομία. Το πάθος για αγνά τυροκομικά προϊόντα συνδυάζεται με τη γνώση, την εμπειρία και την τεχνογνωσία του σήμερα. Έτσι τα τυροκομικά προϊόντα Ντούραλη διασφαλίζουν την κορυφαία σταθερή ποιότητα και την ασυναγώνιστη απόλαυση που προσφέρουν

Ntouralis Space Divider

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΥΡΟΚΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Ntouralis Space Divider

Το Τυροκομείο Ντούραλη αποτελεί μία πρότυπη τυροκομική μονάδα 60 περίπου τετραγωνικών μέτρων, διαμορφωμένη με τα σύγχρονα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας παραγωγής, σε έναν συμβολικό τόπο, εκεί ακριβώς όπου βρίσκονται οι ρίζες της οικογενειακής παράδοσης στην επεξεργασία του αιγοπρόβειο γάλακτος και την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων.

Στα Κιμμέρια της Ξάνθης, στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου βρισκόταν ο παραδοσιακός χώρος παρασκευής τυριού από το γάλα των αιγοπροβάτων, με την παραδοσιακή τσαντίλα και τη φροντίδα του παππού της οικογενείας Ντούραλη, σήμερα βρίσκεται το νέο Τυροκομείο, υλοποιημένο το 2021, με τα σύγχρονα πρότυπα της τυροκομικής παραγωγής, τη γνώση, αλλά και με το μεράκι που πηγάζει από τις παιδικές ακόμη μνήμες της νέας γενιάς.

protypo-tyrokomeio-sl
ntouralis-deco-f-reds
ntourali-tag
ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Υπεύθυνη για την παραγωγή των αυθεντικών τυροκομικών προϊόντων Ντούραλη είναι πλέον η νέα γενιά, εμπνευσμένη από τις παιδικές μνήμες και καθοδηγούμενη από την ολοκληρωμένη και πιστοποιημένη κατάρτιση στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων.
Το Τυροκομείο Ντούραλη δημιουργήθηκε και παράγει τα αυθεντικά τυροκομικά προϊόντα του με την προσωπική φροντίδα του Τολγκά Ντούραλη, ο οποίος έχει ολοκληρώσει μία πολύπλευρη εκπαίδευση για τη διαχείριση και λειτουργία της πρότυπης τυροκομικής μονάδας. Με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, εξειδίκευση στο αντικείμενο στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και πιστοποίηση ACTA από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αναβιώνει την παιδική μνήμη της παραγωγής αυθεντικών τυροκομικών προϊόντων του παππού, μέσα από τη σύγχρονη και πρότυπη εκδοχή της Τυροκομίας.

ΤΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΝΤΟΥΡΑΛΗ

Ntouralis Space Divider

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, στα Κιμμέρια Ξάνθης, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 60m2, το Τυροκομείο Ντούραλη είναι εξοπλισμένο με σύγχρονη, ημιαυτόματη γραμμή παραγωγής, η οποία του προσφέρει τη δυνατότητα επεξεργασίας 300 λίτρων ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος για την παραγωγή 70-80kg τυριού, ανά ημέρα.
Η προσωπική φροντίδα, το μεράκι και η πιστοποιημένη γνώση, συνδυάζονται με τον σύγχρονο εξοπλισμό και τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας, δημιουργώντας τα κορυφαία τυροκομικά προϊόντα Ντούραλη.

ntouralis-basic-blue-decorator
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ
ntourali-desco-blue-line

Το απολαυστικό λευκό αιγοπρόβειο τυρί, από 100% ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα, έρχεται να κερδίσει τις γευστικές εντυπώσεις με την ποιότητα της σύγχρονης παραγωγής και την έμπνευση της μακρά παράδοσής του.

ntour-foot

Διεύθυνση

Αγίου Δημητρίου 22
671 00 Κιμμέρια, Ξάνθη, Ν. Ξάνθης

Επικοινωνία

T: +30 2541 770 874

 

Η Πράξη χρηματοδοτήθηκε με τη συνδρομή από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες» του ΟΑΕΔ. Η χρηματοδότηση αξιοποιήθηκε για τη στήριξη της βιωσιμότητας της επιχείρησης, την απόκτηση εξοπλισμού και κάλυψη λειτουργικών δαπανών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο